2010. július 19., hétfő

Szőttem :))

A múlt hétvégén a nászasszonyommal összejöttünk, és egymás hobbiját próbálgattuk. Ő a szövés rejtelmeinek nagy ismerője, csodás szőnyegeket, falvédőket és szütyőket készít, többnyire saját festésű gyapjú-fonalból.
Én a peyote technikát tanítottam, és egy karkötőt sikerült is elkészítenie cseh olvasztott végű szalmából és kásából. Olyannyira megtetszett neki a fűzés, hogy delicából is elkezdett egy másikat. Persze az még nincs készen, de remélem mikorra megint tudunk találkozni, addigra megbirkózik vele. :)
Én a szövés rejtelmeivel ismerkedtem, karmantyún szőttem ezt a két kis szütyőcskét. Nem hibátlanok természetesen, de nagyon örülök nekik. A nagyobbikat már használtam is, mert pont belefér a pénztárca, kulcs meg egy telcsi. Ennyi pont elég is volt séta és bicajozás közben.

10 megjegyzés:

Bandrea's Beads írta...

Ügyes vagy!!! Néha mást is ki kell próbálni!!!! (Különben néha tényleg bagoly vagyok:-)))

RaMary írta...

Nagyon jó a színösszeállítása is a nagyobbik szütyőnek! Igazán sokoldalú vagy,ez ismét ezt bizonyítja. (tetszik a blogod új ruhája is)

NemVal írta...

Jók ezek a kis kirándulások más technikák területére. Pihentető, élvezetes, hasznos, hogy csak néhány dolgot soroljak fel, amiért érdemes...

Vadnainé Almási Mária írta...

Te aztán mindent kipróbálsz:) Csudajók lettek a szütyők!

Liza írta...

Nagyon szép kis szütyőid vannak!

Unicornio írta...

Very nice!!!!!

Monessa írta...

Nagyon jó lett!:)

Szilmarilla írta...

Szia! Én is szeretek más technikákat is kipróbálni! Pár hete szőttem én is karmantyúfán! Nekem is nagyon tetszett! Szépek lettek a tatyóid!

Szilmarilla írta...

Bük jó hely! Remélem, jól érzitek magatokat! Kár, hogy nem olyankor vagytok itt, amikor szerepelünk a fürdőben! (Énekelek egy gitáregyüttesben)A szalagszövés is jó buli, de nehéz jó "szerszámhoz" jutni!

Berjo írta...

Köszi, lányok, igazán jó dolog volt ez a kiruccanás a szövéshez, de azért nem lettem hűtlen a gyöngyikéimhez. Azok kicsit közelebb állnak a szívemhez, de azért próbálok még egyet s mást a szövéssel is....